Óvodások szeme láttára vágtak fel egy disznót

nlc | 2018. Január 22.
Színpadon, fehér köpenyben, több száz kisgyerek szeme előtt bontottak szét egy disznót egy kínai óvodában.

Több száz óvodás előtt dolgoztak fel egy disznót egy kínai óvodában. A sertést az intézmény alapítója fehér köpenyben, mintegy 600 izgatott kis óvodás előtt, színpadon állva bontotta darabokra, miközben részletesen beszélt arról, hogy éppen mit is csinál.

A helyi sajtóbeszámolók szerint az igazgató azért döntött a nyilvános ízekre szedés mellett, mert így szerette volna a kisgyerekeknek átadni a kínai újév hangulatát, valamint a hasznos anatómiai ismereteket.

Huang Fengli, az óvoda igazgatója azután, hogy az eseményről készült felvételek bejárták a helyi közösségi médiát, megjegyezte: a szülőket előre értesítették, hogy mit terveznek, és senki sem ellenkezett. Szerinte a gyerekeket egyáltalán nem traumatizálta a látvány, hiszen a disznóvágás mindennapos dolognak számít a környéken. Különösen újévkor, amikor hagyományosan egy disznó leölésével köszöntik az új esztendőt.

A disznó szakszerűen feldolgozott húsa végül az óvoda konyhájára került – írja a Straits Times.

Pár hete hasonló, hazai vonatkozású hírt adtunk közre: egy tapolcai iskola udvarán tartottak disznóvágást, amin az iskola diákjai fakultatív módon részt is vehettek.

Exit mobile version