Kutyakölyköket csempészett Angliába egy magyar állatorvos, elítélték

nlc | 2018. Március 10.
Illegálisan vitte őket az országba, ráadásul semmilyen oltást nem kaptak meg.

Elítéltek egy magyar állatorvost Angliában, amiért csempészett állatokkal kereskedett egy illegálisan működő prestwichi állatkereskedésben – írja az About Manchester.

Az 58 éves férfit az egyik vevője buktatta le. A nyugdíjas nő egy törpetacskót vásárolt tőle 700 fontért, vagyis nagyjából 250 ezer forintért. A kutya azonban a hazafelé vezető úton rosszul lett, ezért a nő elkérte a magyar férfitól a kutya útlevelének másolatát. Ezután elvitte a kutyát egy másik állatorvoshoz, aki megállapította, hogy a tacskó mindössze 8-12 hetes lehet, vagyis túl fiatal ahhoz, hogy legálisan behozzák az Egyesült Királyság területére. Kiderült továbbá, hogy az állat semmilyen szükséges oltást nem kapott meg, még a veszettség ellenit sem, ezért karanténba került.

A magyar férfinál 2016 februárjában tartottak házkutatást, ekkor négy felnőtt kutyát és öt kölyök törpe tacskót találtak nála. Mint kiderült, a férfi online rendelte az állatokat, a kölyökkutyák pedig még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy beolthassák őket.

Mint az köztudott, az Egyesült Királyságban nagyon szigorú egészségügyi ellenőrzéseken kell megfelelni ahhoz, hogy egy állatot a szigetország területére szállíthassanak. A megvádolt magyar férfi végül bűnösnek vallotta magát, ezért 270 óra közmunkára ítélték, 10 évre eltiltották a hivatásától, elvették tőle az illegálisan működő üzletét, és a perköltségek megtérítésére kötelezték. Ezenkívül ki kell fizetnie egy  kártérítést is a nyugdíjas nőnek, aki megvásárolta az egyik illegálisan behozott kutyát. A férfi így összesen több mint 5000 fontot, vagyis csaknem 2 millió forintot fizet majd.

Exit mobile version