Újabb részletek a rezsiutalványról – résen kell lenni

Kránicz Bence | 2019. Szeptember 02.
Arra is van megoldás, ha az ember kevesebb pénzt fizetne be, mint amennyi az utalványon áll.

Újabb részletek derültek ki a minden nyugdíjasnak járó rezsiutalványról, amelyet a kormány szeptember 30-ig – az önkormányzati választások előtti kampányidőszakban – fog kiküldeni. A rezsiutalvány 9000 forintot ér, és három darab 3000 forint névértékű utalvány formájában küldik ki.

A Nemzeti Közműszolgáltató (NKM) tájékoztatása szerint, ha a szokásosan fizetendő csekk alacsonyabb összegű, mint a rezsiutalvány 3000 forintos névértéke, vagy nem csekkel rendezi ügyfelük a számlát, akkor az ügyfélszolgálatuktól kérhető egyedi értékű csekk. Ezt telefonon és e-mailban is meg lehet tenni, nem kell személyesen bemenni – járt utána Azénpénzem.hu. A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül. Amíg el nem fogy, a szolgáltató ígérete szerint nem küldenek fizetendő számlát.

Nemsokára érkezik a rezsiutalvány (MTI Fotó: Mónus Márton)

A társasházi földgázgyűjtőszámlások esetében nem tudják elfogadni az utalványokat, ilyen esetekben azt tanácsolják, hogy a fogyasztók villanyszámláikat fizessék velük. Érdemes észben tartani, hogy éppen a szeptember 30-i határidő lejárta előtt az Elmű-Émász rendszerei informatikai karbantartás miatt nem lesznek elérhetőek. Szeptember 29-én egész nap nem működik például az online ügyfélszolgálat.

Arra is figyelni kell, hogy az elveszített utalványt nem tudják pótolni, mivel az nem névre szól, átruházható.

Exit mobile version