Kína orvos szakértőket küld Olaszországba, hogy segítsen a koronavírus elleni küzdelemben

B.Esz. | 2020. Március 12.
Olaszország sokat tanulhat Kínától a koronavírus-járvány megfékezésében a külügyminiszter szerint.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter Wang Yitől kért segítséget a koronavírus elleni harcban, Kína pedig orvosi szakértőkből álló csapatot küld az európai országba azután, hogy az ország egy nap alatt az eddig legmagasabb halálesetszámot jelentette.

Róma, 2020. március 5. Védőmaszkos nő a római Spanyol lépcső előtt 2020. március 5-én. Olaszország most Kínától kér segítséget a koronavírus elleni küzdelemben
MTI/AP/Andrew Medichini

Olaszország Kína után a leginkább sújtott ország. A leghalálosabb nap eddig a keddi volt, amikor a Covid-19 összesen 168 ember halálát okozta. Eddig több mint 10 ezer fertőzött van, az ország vesztegzár alatt áll. Az esetek pedig továbbra is sokasodnak, de nemcsak itt, hanem a szomszédos Franciaországban és Németországban is, ahol Angela Merkel szerint a lakosság akár 70 százaléka, vagyis csaknem 58 millió ember is megfertőződhet.

Időközben úgy tűnik, Kínának sikerül legyőznie a betegséget: az ország szerdán csupán 24 új esetről számolt be.

A helyi média szerint a kínai Vöröskeresztben dolgozó orvosi szakértők egy csoportja Olaszországba indult, és különböző felszereléseket is magukkal vittek azt követően, hogy a két ország külügyminisztere megállapodott a segítségnyújtás formáiban. Di Maio szerint Olaszország figyelemmel kíséri a kínai eseményeket, és szeretne belőlük tanulni, továbbá kíváncsi a koronavírussal kapcsolatos tapasztalatokra, és reméli, Kína az olasz felszereléshiányt is orvosolni tudja.

A héttagú csapat egyik tagja a kínai CDC (járványvédelmi központ) szakértője, illetve két, légúti betegségekre specializálódott orvos is, akik a Szecsuáni Egyetem kórházában dolgoznak.

(via)

Aktuális cikkeink a témában:

Exit mobile version