Csak írásbeli érettségi lesz idén

Sz.A. | 2020. Április 09.
Ezt javasolja a kormánynak az oktatásért felelős akciócsoport - jelentette be Maruzsa Zoltán.

Csütörtök délelőtt az Operatív Törzs tájékoztatója Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkárának bejelentésével kezdődött. Az államtitkár megköszönte minden pedagógusnak, szülőnek és diáknak a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben tanúsított helytállását, majd az érettségiről beszélt.

Azt javasolja az oktatási akciócsoport a kormánynak az érettségi kapcsán, hogy idén szóbeli és gyakorlati vizsgákat ne, csak írásbeli érettségi vizsgákat szetvezzenek. Szóbeli azon tárgyak esetében lenne, ahol csak szóbeli vizsgából áll az érettségi. Ezzel amivel felére csökkenthető a vizsgaesemények száma, és 14 nap alatt minden vizsga lebonyolítható. A mostani tervek szerint május 4-én indulnak az érettségik.

Az akciócsoport javaslata alapján a vizsgákat májusban és júniusban rendeznék meg a járványügyi helyzet függvényében, jelenleg azzal számolnak, hogy május 4-én kezdődnének a vizsgák – közölte Maruzsa Zoltán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai kormányülésen dönt a kabinet.

Koronavírus és érettségi az nlc-n:

MTI/Koszticsák Szilárd

Exit mobile version