8 napjuk van az egészségügyi dolgozóknak, hogy megigényeljék a félmilliós pluszpénzüket

B.Esz. | 2020. Június 12.
Az egyszeri juttatás nem jár automatikusan, június 19-ig igényelhetik meg az egészségügyi dolgozók.

Április elején jelentette be Orbán Viktor, hogy idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást adnak. Májusban a miniszterelnök egy képviselői kérdésre válaszolva a Parlamentben azt mondta, július 1-jével fizetik ki az 500 ezer forintos plusz juttatást az egészségügyi dolgozóknak.

Nem jár automatikusan a juttatás az egészségügyi dolgozóknak. (Fotó: iStock)

Június 10-én a NEAK elküldte a szolgáltatóknak a szükséges információkat az egyszeri 500 ezer forintos juttatás kedvezményezettjeiről, valamint az igénylés módjáról.

A levél szerint azonban ez a pénz nem jár automatikusan, igényelni kell június 19-ig. Emellett a levélben azt is írják, ezek az információk még előzetesek, a végleges jogosultsági és egyéb feltételeket, a támogatás összegének számítását, a támogatásra jogosult intézmények és a juttatásban részesülő dolgozók körét, valamint az igénylési időszak végét az erről szóló Korm. rendelet fogja részletesen tartalmazni.

A levélből kiderül, ki és milyen feltételekkel jogosult a rendkívüli juttatásra:

Nemrég arról számoltunk be, hogy a döntéshozók helyett is bocsánatot kért a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, miután kiderült, az egészségügyi dolgozóknak a kormány által adott egyszeri bruttó 500 ezer forintot a gyógyszerészek nem kapják meg.

Hasonló témájú cikkeink

Exit mobile version