Időjárás: hétvégére megint jöhet a 30 fok

K. B. | 2020. Augusztus 31.
Délutánonként napról napra melegszik az időjárás a héten.

Bár a szeptember hűvösebb idővel és esővel kezdődik, a hét második felére, és különösen a hétvégére ismét melegedni fog az időjárás. Az Időkép előrejelzése szerint szerdára elvonul a front, a változóan felhős-napos időben már csak az északi-északkeleti határ mentén fordulhat elő kevés zápor. Ekkor még marad a szeles idő, hajnalban többfelé 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, és a nappali felmelegedés is mérsékelt lesz, a maximumok 19 és 25 fok között alakulnak.

Egy utolsó csobbanásra még lesz lehetőség (Fotó: Unsplash)

A hét második felében aztán egyre zavartalanabb lesz a napsütés, gyenge csapadék legfeljebb csütörtökön, a nyugati országrészben fordulhat elő. A légmozgás időnként megélénkülhet, kezdetben északi-északnyugati, a hétvégén már délies irányból, erős, viharos szélre azonban nem kell számítani.

Csütörtök és péntek hajnalban még többfelé kell számítani 10 fok alatti minimumokra, a szélcsendes völgyekben 5-6 fok is lehet. Hétvége felé enyhülnek az éjszakák, és napközben is egyre melegebb lesz. Vasárnap újra elérheti a 30 fokot az időjárás.

Az elmúlt hétvégihez hasonló hőségre azonban már nem kell számítani.

Itt a szeptember:

Exit mobile version