Rossz gyógyszert kapott, nem sikerült megmenteni az életét

nlc | 2020. December 10.
Az idős férfi halálát heveny keringési elégtelenség okozta.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a zalaegerszegi járási ügyészség egy ápoló ellen, ugyanis meghalt egy betege, miután véletlenül rossz gyógyszert adott neki, írja a Veol.hu.

A 93 éves férfit 2019. szeptember 21-én reggel az egyik orvosi ügyeletről vitték át a kórház sürgősségi osztályára súlyos állapota miatt. A férfi fokozódó fulladás, nehézlégzés miatt kereste fel  az ügyeletet, és a tüneteiről még maga tudott beszámolni, mielőtt a kórházban kezelni kezdték. Az ügyeletes orvos a intravénás injekciót, valamint szájon át gyógyszer beadását írta elő, erről a beteg tájékoztatta az ápolót is, illetve a kezelőhelyiségben tartózkodó orvosírnokot is, aki mindezt a kezelési lapra is rávezette.

Az ápoló figyelmetlenségből más injekciót adott be intravénásan a betegnek, aki ettől pár másodpercen belül rosszul lett, a keringése összeomlott. A beteg újraélesztését azonnal megkezdték, de az idős férfi délután fél kettőkor életét vesztette. A halál oka heveny keringési elégtelenség volt, amihez hozzájárult az ápoló által tévesen beadott injekció miatti szívmegállás, de a vádirat szerint abban, hogy újraélesztéssel sem sikerült megmenteni az életét, a páciens megbetegedéseinek is meghatározó szerep jutott.

Fotó: Pixabay

hgj

Exit mobile version