Elítélték a gazdag fogorvost, aki egy szafarin lőtte le a feleségét

nlc | 2022. Augusztus 02.
Lawrence Rudolph azzal védekezett, hogy a fegyver véletlenül sült el, és ő ott sem volt.

Bűnösnek találták gyilkosság és biztosítási csalás vádjában azt a gazdag fogorvost, akit azzal vádoltak, hogy hat évvel ezelőtt, egy afrikai szafari végén lelőtte feleségét, majd felmarkolta a nő 4,8 millió dollárnyi életbiztosítását, írja a CBS.

A 67 éves Lawrence Rudolph, aki ártatlannak vallotta magát, azt állította, hogy a fegyver akkor sült el, amikor felesége megpróbálta azt elcsomagolni hazautazásuk előtt, ő nem is volt a szobában, csak a lövés zajára rohant be a fürdőszobából. A szakértők szerint azonban Bianca Rudolph nem egy közvetlen lövés miatt veszítette életét, azt 2-3,5 méterről adhatták le. 

Fotó: Pexels

Azt, hogy nem baleset történt, a házaspár egyik barátjának lett gyanús, és értesítette is a hatóságokat, illetve más források szerint az keltette fel a figyelmüket, hogy a férj meglehetősen gyorsan el akarta hamvasztatni felesége holttestét. Erről állítólag a zambiai amerikai nagykövetség munkatársai szóltak az FBI-nak, de a helyi hatóságok eközben balesetnek nyilvánították Bianca Rudolph halálát.

Az ügybe bekeveredett Lawrence Rudolph egyik beosztottja, Lori Milliron, akivel állítólag viszonya volt. A nőt az ügyészség azzal vádolta meg, hogy hamisan tanúzott, és az esküdtszék bűnösnek találta gyilkosságban való bűnrészességben, esküdtszék munkájának akadályozásában és két rendbeli hamis tanúzásban. 

Exit mobile version