II. János Pált a Népstadionban többezer fiatal várta – képeken a magyarországi pápalátogatások

Leéb Ádám | 2023. Április 30.
II. János Pál kétszer, Ferenc pápa eddig csak egyszer látogatott el hozzánk. Ferencnek ez lesz a 41. külföldi látogatása, mióta megválasztották egyházfőnek

Nem Ferenc pápa az első egyházfő, aki Magyarországra látogat. Ha igazán pontosak akarunk lenni már 1052-ben is járt pápa a Kárpát-medencében. IX. Leó békéltetőként érkezett Pozsony várához, hogy segítsen a tárgyalásokban I. András magyar király és III. Henrik német-római császár között.

IX. Leo pápa (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

II. János Pál pápa 1991-ben Budapesten

II. János Pál pápa fiatalokkal találkozott a Népstadionban. A találkozóra eljött Göncz Árpád köztársasági elnök, akit külön is köszöntött a pápa. Jelen volt a kormány több tagja, a magyar püspöki kar képviselői és határon túlról érkezett egyházi személyiségek. (MTI Fotó: Szebellédy Géza)

II. János Pál pápa 1991-ben Magyarországon

II. János Pál pápa és Göncz Árpád a repülőtéren, 1991. augusztus 16-án. A magyar nemzeti zászlókkal és a Vatikánvárosi Állam lobogóival feldíszített Ferihegyi Repülőtéren ünnepélyes keretek között fogadták a Magyarországra érkezett katolikus egyházfőt. A Szentatya üdvözlésére megjelent Göncz Árpád államfő, Antall József kormányfő, Szabad György házelnök, valamint a kormány több tagja. A főváros képviseletében jelen volt Demszky Gábor főpolgármester, a katolikus egyház több magyas rangú vezetője, köztük Paskai László bíboros prímás esztergomi érsek és Seregély István egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke. (MTI Fotó: Soós Lajos)

II. János Pál pápa 1991-ben Magyarországon

Horn Gyula és II. János Pál pápa találkozása - Horn Gyula magánygyűjteményéből (Fotó: Archívum Story-Best)

II. János Pál pápa 1991-ben Magyarországon

II. János Pál pápa áldást oszt Szombathelyen a püspöki palota erkélyéről (MTI Fotó: Szebellédy Géza)

II. János Pál pápa 1991-ben Magyarországon

Máriapócs, 1991. augusztus 18. - II. János Pál pápa köszönti a hívőket máriapócsi miséje után. A Szentatya a bizánci liturgia szerint mutatott be szentmisét a nyírségi Mária-kegyhelyen, melyre több százezer magyarországi és a határokon túlról érkezett hívő sereglett össze (MTI Fotó: Szebellédy Géza)

II. János Pál pápa 1996-ban Magyarországon

II. János Pál pápa bevonul az ékes kapun át az 1000 éves pannonhalmi bencés kolostor bazilikájába magyarországi látogatásának első napján. A Szentatya a közösség esti imáján: a vesperáson vett részt, mellette Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát (MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán)

II. János Pál pápa 1996-ban Magyarországon

II. János Pál pápa magyarországi látogatásának második napján, 1996. szeptember 7-én Győrben pontifikált szabadtéri szentmisét, majd meglátogatta a győri székesegyházat. A képen: a pápa zárt autóval körbejárja a mise helyszínét. (MTI Fotó: Matusz Károly)

II. János Pál pápa 1996-ban Magyarországon

II. János Pál pápa Magyarországra érkezésekor köszönti és megáldja az üdvözlésére érkezett gyerekeket a Ferihegyi Repülőtéren, 1996. szeptember 6-án (MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Budapestre. Balról Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2). (Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére érkezik a Hősök terére 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt a budapesti Kodály Köröndnél 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozójára érkezik a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával folytatott találkozón a Szépművészeti Múzeum Márvány Csarnokában 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa találkozója Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Budapest, 2021. szeptember 12. Ferenc pápa (középen) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. MTI/Máthé Zoltán

Ferenc pápa 2021-ben Budapesten

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hősök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Forrás: ferenc2023.hu

Exit mobile version