Élő disznót perzseltek a böllérfesztiválon, megbírságolták őket

Á.K. | 2023. Május 18.
A bírság mellett állatvédelmi és állatjóléti oktatáson is részt kell venniük azoknak, akik a nyíregyházi böllérfesztiválon úgy kezdték el perzselni a disznót, hogy közben az állat még életben volt.

Március elején böllérfesztivál volt Nyíregyházán, ahol a közönség előtt egy még élő disznót kezdtek el perzselni. Az állatkínzásról a Malacvédő Alapítvány számolt be, és ők voltak azok is, akik több másik szervezettel együtt feljelentést tettek. Erről akkor lapunk is beszámolt.

A szervezet most a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a feljelentésük sikerrel járt, a közigazgatási eljárás pedig lezárult.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A hatóságok arról tájékoztatták őket, hogy

a járási hivatal a bizonyítási eljárást és a tényállás teljes körű tisztázását követően, a jogszabályi kereteket betartva, állatvédelmi bírságot szabott ki az ügyféllel szemben, továbbá, saját költségén a sertések leölése és a kapcsolódó műveletek végzése vonatkozásában állatvédelmi, állatjóléti oktatáson való részvételre kötelezte a jövőbeli állatvédelmi jogsértések megelőzése végett tekintettel arra, hogy az állatok levágásának vagy leölésének védelme kiemelt közösségi érték.

A Malacvédő Egyesület szerint a történtek felhívják a figyelmet arra, hogy a hagyományos, nagy múltú rendezvényeken is kötelező az állatvédelmi jogszabályok betartása.

Exit mobile version