Védelmi pénzt szedtek az őstermelőktől, videó készült az elfogásukról

Á.K. | 2023. Június 15.
Egy testvérpár több őstermelőt is megzsarolt Dabasnál. Azzal fenyegették őket, hogy ha nem fizetnek, bántani fogják őket és családtagjaikat. A rendőrség közbeavatkozott.

A dabasi rendőrséghez befutott információk szerint a testvérek már régóta zsarolták a dabas-sári őstermelőket, a tőlük beszedett védelmi pénzből éltek. Azzal fenyegetőztek, hogy a nem fizetőknek nemcsak az eszközeiket és a terményüket teszik tönkre, hanem a családtagjaik és a saját testi épségük fogja bánni.

Volt, akit heti rendszerességgel sarcoltak meg egy éven át, és fizetett, mert nagyon féltette a családtagjait. A rendőrök gyorsan közbeavatkoztak, amint tudomást szereztek a bűntettekről – írja a 24.

A soron következő összeg átadásánál lesben álltak, és amint a termelő átadta a 25 ezer forintot, azonnal lecsaptak és ártalmatlanná tették a zsarolót. L. Imre után az öccsét, L. Jánost is hasonló szituációban fogták el, az általa kizsarolt húszezer forint abban az autóban volt szétszórva, ahonnan a rendőrök kitessékelték. L. János a kihallgatás során beismerő vallomást tett, míg a bátyja egy ki nem fizetett munkára hivatkozva próbálta magyarázni a 25 ezer forintot.

A testvérpár ellen társtettesként, folytatólagosan, bűnszövetségben, élet és testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.

Exit mobile version