Villámárvíz zúdult Pécsre

nlc | 2023. Augusztus 19.
Pécs egyes részeire 40 milliméter eső zúdult. A hétvégén már egyre több lesz a napsütés.

Kisebb villámárvíz alakult ki Pécsett pénteken. Az Időkép beszámolója szerint a baranyai megyeszékhely egyes részeire 40 milliméter eső zúdult, a térdig érő vízben alig tudtak áthaladni az autók.

Országszerte előfordultak zivatarok, melyeket néhol jégeső, máshol heves felhőszakadás kísért.

Többfelé csapott le hatalmas eső. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Szombaton a felhősebb tájakon a felhőzet délelőtt szakadozik, gomolyosodik, máshol az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés valószínű. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet és környezetükben átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Vasárnap az ország nagyobb részén napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban északkeleten több lehet a gomolyfelhő, arrafelé néhol előfordulhat zápor, zivatar is. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 29 és 35 fok között valószínű.

Hétfőn apos idő várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben néhol megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 22 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, nagyobb városokban pár fokkal enyhébb is lehet hajnalban. Délután 29, 35 fok közötti értékeket mérhetnek.

Exit mobile version