Fejbe lőtte magát egy orosz rulettező tini Somogyban

F.C. | 2024. Április 16.
Online kihívás miatt játszhatta, azonnal meghalt.

Orosz rulettezés közben véletlenül fejbe lőtte magát egy 15 éves nagyatádi fiú az otthonában, valószínűleg az apja egyik éles fegyverével – számolt be a Tények. Már nem lehetett megmenteni az életét, azonnal meghalt. A helyiek szerint a szobába benyitó édesanyja talált rá a sokkoló tragédia után.

A történtekről a sonline.hu írt elsőként. A portál úgy tudja, a vadász édesapa engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak, de azt megvizsgálják, hogy a kamasz fiú hogyan kaparinthatta meg a fegyverszekrény kulcsát.

A 15 éves Tibi a szerencsétlenség előtti pillanatokban az interneten csetelt másokkal, az orosz rulett “játék” ugyanis állítólag egy internetes chatszobában zajlott.

A család egyik ismerőse arról beszélt a Tényeknek, hogy a fiú még videót is készített a bátorságpróbának szánt, szörnyű tettről. “A gyerek orosz rulettet játszott, és fel akarta magát tenni a TikTokra” – mesélte.

A helyieket lesújtotta a tragédia.

Az elhunyt fiú Barcson egy szakgimnáziumban tanult. Kollégista volt, de hazajárt a szüleihez és kistestvéréhez nagyatádi otthonukba. Ismerősei szerint ígéretes jövő előtt állt, tanulmányi versenyeken indult, informatikusnak készült. A fiú osztálytársait és tanárait is sokkolták a történtek.

A tragikusan elhunyt fiú családtagjai évek óta vadásznak. Mint a Blikk írja, a helyi erdőgazdaságnál hivatásos erdészként, vadőrként dolgozik az apa, emiatt jár neki szolgálati önvédelmi maroklőfegyver. Egy, a Tényeknek nyilatkozó biztonságtechnikai szakértő szerint a szülők és a lehetséges felbujtók felelősségét is részletesen ki kell vizsgálni.

“Tudta a fiam, hol tartom a fegyverem, nem volt titok, megbíztam benne. (…) Soha nem nyúlt a fegyverekhez, nem is értem az egészet. (…) Nem magam okolom, de tudnom kell, mi a megfejtése annak az éjszakának. Nagyon bízom abban, hogy a rendőrség kideríti, miért is nyitotta ki a fiam a fegyverszekrényt, miért vette ki a pisztolyom, miért töltötte meg azt, s hogyan okozott vele magának halálos sebet” – nyilatkozta a Blikknek az apa.

A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket. A lapinformációi szerint Tibi számítógépét lefoglalták a rendőrök, a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet informatikusai most azt vizsgálják, hogy a baleset időpontjában, illetve az az előtti napokban, hetekben kivel chatelt, kivel játszott a világhálón a kamasz, a chatkamerán keresztül lehettek-e szemtanúi a tragédiának.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version