Verbális molesztálással vádolja Kozák Danuta, felfüggesztették Csipes Ferenc kajakedzőt

F.C. | 2024. Május 23.
Őszinte posztban vallott a hatszoros olimpiai bajnok kajakos.

Kozák Danuta csütörtökön a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg Csipes Ferenccel szemben. A 37 éves klasszis versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc „erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember „három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát – a szerk.) is”.

Kozák Danuta a 2020-as tokiói nyári olimpián – Fotó: MTI/Kovács Tamás

„A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását” – olvasható a bejegyzésében.

Mint az MTI megtudta, nem sokkal később a szövetség jelezte, hogy sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól.

Csipes Ferenc és lánya, Csipes Tamara az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023-ban – Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára” – áll a szövetség közleményében.

Exit mobile version