Rumos, citrusos és epres – ezek lesznek a legszexibb kávés koktélok a nyáron

nlc | 2024. Június 17.
Hűsítő kávé, különleges ízesítés? Élénkítés és frissülés egyetlen itallal? Naná! Mutatjuk a legszexibb Cold Brew technikával készült kávés koktélokat. 

A cold brew technikával elkészített ízletes kávé tökéletes választás azoknak, akik a frissítő és egyedi kávéélményt keresik. Lényege, hogy szobahőmérsékletű, vagy hideg vizet használnak a kávébab ízének és aromájának kivonásához. Eddig, a hagyományos módszerrel az őrölt kávét akár 12 órára is vízbe kellett áztatni, hogy elnyerjük a kissé édesebb aromájú, mégis magas koffeintartalmú italt. De a De’Longhi Eletta Explore automata kávégép egyedülálló Cold Extraction technológiájának köszönhetően, már 5 perc alatt is elérhetjük ezt az eredményt. 

A cold brew kávé előnyei

Sokan “csak” egy szexi italt látnak benne, pedig annál sokkal több. A cold brew technikával elkészített kávénak néhány igencsak előnyös hatása is van. 

Édes-savanyú rumos Cold Brew 

Az édes és a savanykás ízvilág különleges ötvözete ez az ital. A legfontosabb, hogy egyensúlyban legyen a citrom és a cukor. Csak fekete rummal ajánlott elkészíteni.

A rumot, a szirupot és a citrom kifacsart levét tegyük shakerbe, és rázzuk össze. A hideg kávét öntsük egy pohárba, majd tegyük bele a jeget. Öntsük rá az előbb elkészített italt, végül vékonyra vágott citromhéjjal díszítsük.

Cold Brew Negroni

Igazi klasszikus koktél, ami megosztja az embereket. Vagy imádják, vagy teljesen elutasítják még azt is, hogy megkóstolják. Pedig idén ismét aranykorát éli. A Negronit ginből, vermutból és Campariból készítik, de ebben a verzióban a gint Cold Brew technikával főzött kávéval helyettesítjük. 

A Camparit és a vermutot rázzuk össze, majd adjuk a pohárba korábban kiöntött hideg kávéhoz. Jéggel is feldobhatjuk, ha szeretnénk, majd narancshéjjal díszíthetjük a poharat.

Cold Brew Negroni koktél (fotó: Profimedia)

Rozmaringos-vaníliás kávékoktél

Vanília? Rum? Hideg kávé? Nincs ennél jobb nyáron!

A szirup hozzávalói:

A szirup elkészítésével, kell kezdeni, mivel azt később szobahőmérsékletűre kell hűteni. A cukrot, a vizet, a rozmaringot és a szirupot tegyük egy serpenyőbe és óvatosan forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk 1-2 percig. Végül hűtsük ki. (A rozmaring szálat ilyenkor érdemes eltávolítani)

A koktél hozzávalói: 

A hideg kávés főzetet, aminek elkészítésére remek választás a De’longhi Eletta Explore automata kávéfőző, öntsük egy pohárba, majd tegyük rá a jégkockákat. Shakerben rázzuk össze a szirupot és a tejet, majd ezt is öntsük rá a jégre. Végül mehet rá a vanília likőr.

Vaníliás kávékoktél (Fotó: Profimedia)

Epres Cold Brew Mojito

Néhány hozzávalót akár a kertünkből is begyűjthetjük ehhez az igazán nyárias koktélhoz. 

Az eperszirupot öntsük egy pohár aljára. Tegyünk bele 4 levél mentát és keverjük el. Jöhetnek a nagyobb, lassabban olvadó jégkockák, erre kerül a kávé, majd az ásványvíz. Végül rádaraboljuk az epret és a maradék mentalevelet.

Tonik és cseresznye

Igen, ehhez a  koktélhoz valóban csak 3 hozzávaló szükséges. És persze jég. A nyári finomságot Karine Ng. barista kísérletezte ki.

A pohár aljára megy a kávé, majd annyi jégkockát adunk hozzá, hogy teljesen betöltse a poharat. Végül félig tonikkal és félig cseresznyelével színültig töltjük a poharat.

(fotó: Profimedia)

Exit mobile version