Szexuálisan molesztálta betegét egy budapesti háziorvos

F.C. | 2024. Július 02.
Kényszergyógykezelésre ítélték.

A külföldi állampolgárságú háziorvos éppen ügyeletet látott el egy fővárosi kerületi egészségügyi szolgáltatónál, amikor megvizsgált egy nőt. A vizsgálat során a férfi “az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve” a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet arra kényszerítette, hogy eltűrjön “a vizsgálat keretébe nem illő, szexuális tartalmú érintéseket” is – számolt be a történtekről az ügyészség.hu.

A háziorvos a bűncselekmények elkövetésének időpontjában és az azt követő időszakban is olyan kóros elmeállapotban szenvedett, amely “képtelenné tette cselekménye társadalomra veszélyességének” felismerésében, illetve abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen – állapította meg a vádhatóság.

Az eset még 2021. júliusában történt, a Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség az orvossal szemben gyógykezelése alatt álló személy sérelmére elkövetett “szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés” vétsége miatt most nyújtott be vádiratot a bíróságra, és kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozta.

A férfi – aki jelenleg más ügyben áll kényszergyógykezelés alatt – nem ismerte be bűnösségét.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version