Figyelmeztet a Nébih: veszélyes baktériummal szennyezett sajtot hívtak vissza

S. Z. | 2024. Július 06.
Ha vettél ilyen sajtot, ne fogyaszd el, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik bármelyik Auchan áruházban.

„Mikrobiológiai nem megfelelőség” miatt sajtot hívott vissza a forgalomból az Auchan Magyarország Kft. – közölte az áruházlánc és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A hatóság tájékoztatása szerint az Auchan Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt sajt 250 g nevű termék E.coli baktériumot tartalmazhat.

Forrás: Nébih

A vásárlókat arra kérik, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező terméket ne fogyasszák el. Az érintett termék bármelyik Auchan áruházba visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih tájékoztatója szerint az Escherichia coli baktérium törzsei az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, de néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs megbetegítő tulajdonsággal rendelkezik. Ezek olyan méreganyagokat termelhetnek, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak.

A betegség jellemző tünetei a hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely esetenként véres is lehet, valamint néha felléphet hányinger, hányás és láz is. A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul, de a fertőzés okozhat vérzéses vastagbélgyulladást, vérzékenységgel és vérrögképződéssel járó megbetegedést vagy vesekárosodást is.

Nemrégiben az Auchan csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt hívta vissza egyik termékét.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Exit mobile version