Súlyos baleset egy Balaton-felvidéki lovastáborban: fejen rúgott egy ló egy 8 éves kislányt

F.C. | 2024. Július 06.
Gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség.

Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 8 éves kislányt a Balaton-felvidéki Idrányi Pusztai lovastáborból, mert az egyik ló váratlanul fejbe rúgta. A gyereket súlyos állapotban szállították kórházba – értesült a Tények.

Két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. A Tények információ szerint, amikor a szakember hátranézett, a kislány már eszméletlenül feküdt a földön.

A Puszta tulajdonosa nem akart nyilatkozni. Emailjében azt írta, hogy 20 éve szerveznek lovastábort a szakmai szabályok szigorú betartásával. Ez alatt az idő alatt baleset nem történt. Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét, most egy ilyen sajnálatos esemény történt.

A lovastábort amúgy kifejezetten gyerekeknek tartják.

A balesettel kapcsolatban a rendőrség is nyomoz: foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás.

Amúgy tavaly nyáron ugyancsak bekerült a hírekbe egy lovastábor, akkor egy gyerekeltűnés miatt. Egy 5 éves kisfiú kiszökött a táborból, körülbelül 4 kilométert gyalogolt, mire megtalálták őt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version