Aranysakál-támadás Budapesten: beszökött a kertbe és már marcangolta a kiskutyát

F.C. | 2024. Július 07.
Óriási szerencse, hogy nem harapta át az eb nyakát.

Drámai események játszódtak le Budapesten, a 2. kerületben, ahol egy kisgyermekes család házi kedvencét, egy 13 éves pulit ért brutális támadás. Egy, a kertbe beszökő aranysakál gyilkolta meg kis híján a Gyuszi nevű ebet, akit Korda Györgyék is jól ismernek – írja a Blikk.

“Összekuporodva feküdt szerencsétlen, szörnyű sérülésekkel a nyakán” – mesélte a lapnak Laczkó Tímea, aki először nem tudta, mi történt a kutyával. Mindenesetre a vérzést elszorította, majd rögvest az orvoshoz akart indulni a családjával, ám amikor az autóhoz értek, egy aranysakállal találták szembe magukat. “Előbb a lányomat akarta megtámadni a vadállat, majd (…) elindult felém. A karját felemelve a férjem ordított rá egy hatalmasat, amitől végül elmenekült. A sakál 5 fogát mélyesztette Gyuszi nyakába, óriási szerencse, hogy nem harapta át” – elevenítette fel a történteket.

Hűvösvölgyben élnek egy zsákutcában, mellettük hatalmas erdő húzódik. Gyakran látnak arra vaddisznókat, amelyek vélhetően megrongálták a kerítésüket is, így juthatott be a sakál. Két nappal később pedig egy róka tévedt be a kertjükbe és rá akart támadni a lábadozó kutyára.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version