Egy magyar olimpikon a hévízi szállodabaleset halálos áldozata

F.C. | 2024. Július 10.
A kormányhivatal és a rendőrség is eljárást indított az ügyben.

Tragédia történt hétfőn a hévízi Aqua Hotel bontási munkálatai közben. Egy leomló fal maga alá temetett egy munkást egy felújítás alatt lévő szállodában. Hiába siettek a közelben lévők és a hotel orvosa a segítségére, az 52 éves férfi a helyszínen életét vesztette. Az RTL Híradó információi szerint az egyik beltéri medence közelében lévő néhány méteres térelválasztó falat bontották éppen a munkások, amikor az hirtelen ráborult a túloldalán dolgozó áldozatra. A szerencsétlenül járt férfi mellkasát összenyomták a téglák.

A Sportal úgy értesült, hogy a korábbi ökölvívó olimpikont, Petrovics Jánost érte a halálos munkahelyi baleset a hévízi szállodában. A portál úgy tudja, a Zalaegerszegen élő bokszoló az elmúlt időszakban építkezéseken dolgozott.

A vásárosdombói születésű Petrovics János 12 évesen kezdett bokszolni Dombóváron. Amatőr pályafutása során 3 felnőtt magyar bajnoki címet szerzett. Részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián. A „Guerrero” becenevű bunyós profi pályafutása során 121 mérkőzésen lépett ringbe, az utolsó profi meccsét 2018-ban vívta Szlovákiában.

A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében indított eljárást.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version