Belebukhat a parkolóhiányba az új orosz diszkont, a Mere első magyar boltja

F.C. | 2024. Július 10.
Feltérképeztük, hol nyílik meg hamarosan.

Mint arról beszámoltunk, a legfrissebb információk szerint Budapesten, a 4. kerületben, a Káposztásmegyer I. lakótelepen – egy, tavaly decemberben bezárt Spar üzlet helyén – nyílik meg az év második felében az orosz diszkont üzletlánc, a Mere első magyarországi üzlete.

Itt nyílik az első magyar Mere – Fotó: F.C. / nlc

 

Az egykori Spar / leendő Mere  bejárata – Fotó: F.C. / nlc

és hátulról…

Fotó: F.C. / nlc

A terepbejárásunk során azonban azt tapasztaltuk, könnyen dugó alakulhat ki az új bolt körül a kevés parkolóhely miatt. A tavaly bezárt Spar egy lakótelephez lett „szabva”, azaz legfőképpen a lakótelepiek igényeit szolgálta ki, akik legtöbbször gyalog ugrottak le az üzletbe ezért-azért. Vagy maximum a munkából hazafelé álltak meg egy-egy bevásárlásra a kocsijukkal, és ezt még „elbírta” a mintegy 20 férőhelyes parkoló. Várhatóan ezen a 20 helyen „osztoznak” majd a Mere-üzlet leendő dolgozói, valamint az áruszállítók. Így pedig máris parkolóhely-hiány léphet fel.

Csupán ekkora az üzlethez tartozó parkoló – Fotó: F.C. / nlc

 

Fotó: F.C. / nlc

Igaz, hogy az ex-Spar / leendő Mere mögött egy jó 100 férőhelyes parkoló is található, az viszont a lakótelepieké, nem pedig az egykori Sparhoz lett kialakítva. Az ottjártunkkor – hétfőn (július 8.,) kora délután (14-15 óra között) már tele volt a parkolónak több mint a fele a lakótelepiek leparkolt autóival.

Napközben már félig tele a lakótelepi parkoló, távolban (a fák között a fehér épület) a leendő Mere – Fotó: F.C. / nlc

 

Fotó: F.C. / nlc

 

Fotó: F.C. / nlc

Máris adódik a kérdés, hogy mi lesz itt egy-egy hétvégén a Mere megnyitásával? Akkor várhatóan még több helyi parkoltatja ott az autóját, az orosz üzletlánc magyarországi boltjába érkezőknek pedig minden bizonnyal vadászni kell egy-egy szabad helyre.

Mindemellett:

 

Az ex-Spar parkolójából ezen az egyetlen úton lehet átjutni a lakótelepi parkolóba, valamint fordítva – Fotó: F.C. / nlc

„Miért nem inkább Felcsútra vitték?!”

Igaz, a Mere nem csupán a helyieket célozza meg. Várhatóan nagyobb távolságból is érkeznek majd érdeklődő vásárlók. Ám ahhoz, hogy elnyerje a helyiek „kegyeit”, egy, a közelben (1 km távolságra) lévő ALDI-val és Penny-vel, valamint egy távolabb lévő Sparral (2 km-re), egy Lidl-vel (3 km-re) és egy Auchannal (4 km-re) kell felvennie a versenyt.

A németországi Lipcsében lévő Mere-üzlet belülről – Fotó: Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images

A helyieket mindenesetre megosztja a megnyíló Mere-bolt. Igaz, nem csak a káposztásmegyeriek lesznek a célközönség, de minden bizonnyal ők fogják leginkább felkeresni a boltot, már csupán a közelsége miatt is. A nyilatkozók egy része azt kifogásolta, hogy miért nem inkább egy Lidl nyílik meg? – mondván már csak az hiányzik a lakótelepről. A másik része viszont azon a véleményen van, hogy adnak egy esélyt a Mere-nek: feltérképezik, milyen árakkal, árukkal jön, és ha minden szempontból megfelelő, akkor látogatni fogják. Természetesen a trollok ezúttal sem maradtak távol: „Remélem, legalább a vodkát olcsóbban adják majd”, „Miért nem inkább Felcsútra vitték?!” – kommentek is megjelentek a helyi közösségi médiás csoportokban.

Kiemelt fotó: Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images

Exit mobile version