Merülj el a nyár legjobban várt kihívásában!

hirdetés | 2024. Július 17.
Idén 42. alkalommal rendezik meg a Lidl Balaton – átúszást. A Lidl 2024.július 20.-án, immár 8. alkalommal, ahogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is számos helyszíni programmal és nyereményjátékkal készül az ikonikus eseményre. Energiapótlást biztosító étel- és italcsomagokkal, sőt a kánikula elleni védekezésre kialakított frissítő- és naptejpontokkal várja a versenyzőket és a lelkes szurkolókat.
Merülj el a nyár legjobban várt kihívásában!

A „magyar tengert” 144 évvel ezelőtt, először Szekrényessy Kálmán úszta át Siófok és Balatonfüred között. A 14 kilométeres táv, amit a sportoló 6 óra 40 perc alatt telesített, túl hosszúnak bizonyult, így a szervezők az évek során megpróbálták megtalálni a tökéletes távot ehhez a nagyszerű kihíváshoz, amelyet amatőr-, és hobbi úszók is képesek teljesíteni. Az így kialakult 5,2 kilométeres táv nem csupán egy sportteljesítmény, hanem egy életre szóló kaland, mindenkinek, aki próbára teszi magát. Azok számára, akik, szeretnék megtapasztalni a Balaton varázsát, de még nem érzik magukat készen az 5,2 km-es teljes távra, természetesen idén is lesz féltáv, ami 2,6 km-es, így a lelkes úszók szabadon kipróbálhatják magukat a nemzetközi mezőnyben, sőt a teljes távot SUP-pal is átevezhetik a bátor vállalkozók.

Az örök klasszikus, az 5,2 km-es táv Révfülöpről indul és a cél a Balaton déli partja – Balatonboglár.  A kezdő állomáson is érdemes a Lidl frissítő- és naptejpontját keresni, hiszen a kánikulában szükségünk lehet folyadékpótlásra, és védelemre a leégés ellen, de természetesen az idén is a célban, Balatonbogláron vár mindenkit a dómsátor, a péksütemény ponton és egy nagy, fedett helyszín, ahol számos vízparti aktivitással és nyereményjátékokkal színesített programokat is kínál a névadó szponzor a sportszeretők, a versenyzők és a hozzátartozóik számára.

„Az egészséges életmód és az aktív testmozgás támogatása kiemelten fontos vállalatunk számára. Óriási büszkeség számunkra, hogy immár nyolcadik éve mi lehetünk ennek az ikonikus rendezvénynek a névadó szponzora. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kitelepülünk a Balaton-partra, és a résztvevőknek összeállított célcsomagokhoz, valamint a helyszíni aktivitásokhoz is mi biztosítjuk a szükséges energiát termékeinkkel, legyen szó vízről, friss zöldségekről és gyümölcsökről, vagy éppen ropogtatni valókról. Mind a kezdő mind pedig a célállomáson is frissítő- és naptejpontokon nyújtunk védelmet a kánikula és a leégés ellen, miközben Balatonbogláron a dómsátorban, a bake-off ponton és egy nagy, fedett helyszínen is várjuk a célba érkezőket és hozzátartozóikat” – nyilatkozta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője, aki azt is hozzátette, hogy az áruházlánc dolgozói közül idén már közel 100 fő száll vízbe vagy vízre és vágni neki a Balaton-átúszás valamelyik távjának.

A parton várakozók számára a Lidl matricagyűjtési akciót is szervez. Ezeken a matricagyűjtő állomásokon tesztelhetjük reflexeinket, fejthetünk kódot 20 ezer forintos ajándékutalványokért, kóstolhatunk smoothie-kat, összemérhetjük erőnket lufifújásban, de a Lidl szülinapi kvízében is próbára is tehetjük tudásukat.
Érdemes a HR fotópontra is ellátogatni, ahol social mediára feltölthető képeket és GIF-eket, készíthetünk magunkról, de ha szeretnénk, e-mailban is elküldhetjük magunknak.

A beérkező versenyzőkre is gondoltak az áruházlánc szervezői, így őket és kísérőiket a Várakozónába várják, ahol árnyékos helyszínen DJ-vel, puffokkal, páraventillátorral és kivetítőkkel kialakított helyszínen pihenhetik ki magukat.

Találkozzunk július 20-án, és szerezz magadnak egy felejthetetlen napot!

+ tipp

Amikor egy hosszabb (1-1,5 órát meghaladó) sporteseményre készülsz, mint amilyen a Balaton-átúszás is, nagyon fontos lehet a teljesítményed és a közérzeted szempontjából, a folyamatos folyadék- és elektrolit pótlás. Fogyassz a rajt előtti 15-20 percben 2-3 dl folyadékot, lehetőleg vizet, és ne feledkezz meg a verseny utáni bőséges hidratálásról sem, ekkor a 100%-os gyümölcslevek, illetve zöldség-gyümölcs turmixok/smoothie-k is bevethetők, keresd őket a Lidl pontokon!

Exit mobile version