Arról beszélgetnek magyar netezők, hogyan ölnék meg a lefotózott nőket

Vad Rózsa | 2024. Augusztus 22.
Nőellenes gyűlöletbeszédet folytattak ismeretlen nők fotói alatt - magyarok is.

Bányai Judit, a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal korábbi tartalomgyártója arról írt közösségi oldalán, hogy a képei felkerültek egy olyan pornóoldalra, „ahol AI generálta csonkítások, nyilvános mosdókban,

tömegközlekedésen készített lesifotók vannak fent.”

„Több képnél név, ország, város, életkor is meg van jelölve a vérdíj mellett. Igen, jól olvasod. Hogy elkapjanak, megerőszakoljanak, bezárjanak, megöljenek”

– idézte Bányai posztját a Telex. A Motherless.com egyik felhasználója Bányai internetről letöltött fotóját töltötte fel az oldalra. Az elmúlt napokban több influenszer is szót ejtett a témáról itt és itt. Arról számolnak be, hogy nők nyílt utcán vagy akár nyilvános vécében készített lesifotóit töltik fel egy oldalra, ahol szabadon kibeszélik, hogyan kínoznák és ölnék meg őket.

Tóth szerint magyar felhasználói is lehetnek az oldalnak. Fontos a témáról nyíltan beszélni, mert

sok férfi relativizálja a problémát.

A felhasználók egészen brutális tettekről írnak az oldalon, de a rendőrség egyelőre nem tud mit kezdeni a helyzettel. Bányai a posztja alapján a rendőrségben sem bízik, és Renner Erika példáját idézi, akinek maró lúggal öntötték le a nemi szervét és annak környékét, támadója mégis majdnem megúszta a bűncselekményt. Mégis kéri követőit, hogy jelentsék az őket érő esetleges atrocitásokat. A Motherless.com-ra feltöltött képek már nem elérhetőek, az oldal szerint a felhasználó törölte őket.

Exit mobile version