Videóban üzent Bese Gergő

nlc | 2024. Szeptember 08.
"Fáj a szívem, mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért"- mondja a videóban.

Ahogyan arról az elmúlt napokban beszámoltunk felfüggesztették a szolgálat alól Bese Gergő dunavecsei plébánost, aki feltételezhetően melegpartikon vehetett részt, illetve más férfiakkal állt intim kapcsolatban.

Bese szeptember 7-én szombaton szólalt meg először az ügyben, akkor többek között azt mondta, hogy Hibát követett el. “Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam”. Hozzátette azt is, hogy a következő időszakot visszavonulva kívánja tölteni.

Szeptember 8-án vasárnap, Bese újra megszólalt, ám ezúttal nem egy közleményt adott ki, hanem egy videót tett közzé a TikTokon. “ Kedves barátaim, ismerőseim! Ez a videó most azoknak szól, akik az elmúlt napokban szeretetükről, kiállásukról biztosítottak nemcsak engem, hanem családtagjaimat, szeretteimet. Köszönet érte…Nagyon nehéz napokon vagyok túl, és a neheze még csak most következik. Egy olyan út indul el, amelyre nem számítottam, amelyre felkészülni se igazán tudok, de hiszek abban, hogy az Úristennek mindennel szándéka van…”– ecsetelte a videóban Bese. aki hisz abban, hogy az irgalmas teremtő Isten, most is a hóna alá nyúl, felemeli, és vezetni fogja az életét tovább az ismeretlen felé.

Bese Gergő (fotó: TikTok)

“Amit ő már tud, ő már ismer, és bízik bennem, hogy képes vagyok ezt az utat vele végigjárni. Fáj a szívem, mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért. Szeretnék ő tőlük és mindenkitől bocsánatot kérni, ha bármivel is megbotránkoztattam vagy bármivel is megbántottam őket.  Tizenegy évig Gergő atyaként vittem mindenkit közelebb az Úristenhez és a boldogságos Szűzanya szeretetéhez. Most Gergőként igyekszem ugyanezt tenni, mert hiszem, hogy minden, ami történt, nem a véletlen műve.”

@besegergo Köszönöm ❤️ Szeretlek benneteket! ❤️ #gergőatya #tréningatya #besegergő ♬ original sound - 🎧🎵

via

Exit mobile version