Káosz uralkodik a palackvisszaváltó automatáknál, változatásra készülnek a boltok

S. Z. | 2024. Szeptember 15.
Annyira rontja a vásárlói élményt, hogy több áruházlánc inkább a bolton kívülre tenné a palackvisszaváltó automatát.

A vezető élelmiszerbolt-láncok azt tervezik, hogy ahol csak lehet, kiköltöztetik a palackvisszaváltó automatákat az eladóterekből és még az üzletek előteréből is – írja a G7.

A változtatásra azért van szükség, mert az automaták eddigi, jellemzően belső elhelyezése sok esetben nem vált be. Gyakran nagy, palackkal teli zsákokkal állnak sorban az emberek, ami a visszaváltóknak, a vásárlóknak és a bolti dolgozóknak sem jó, mert zavarják egymást, főleg csúcsidőben.

Egyes helyeken az is probléma, hogy aki nem vásárol, csak palackot szeretne visszaváltani, az is csak a pénztáron keresztül kimenni, ami különösen akkor kacifántos manőver, ha az automata épp nem működik, és a teli zsákkal kell távozni az üzletből. Az automaták környékének tisztán tartása sem könnyű feladat.

Till Attila televíziós műsorvezető, a MOHU kampányának nagykövete mutatja a REpont használatát 2024. február 7-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A lap úgy tudja, hogy az automaták eladótérből való kitelepítését az első hónapok tapasztalatai alapján gyakorlatilag mindenhol szeretnék mihamarabb elkezdeni.

A Spar elismerte, hogy van ilyen céljuk, de egyelőre értékelik a tapasztalatokat, a Lidl is úgy nyilatkozott, hogy vizsgálják a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségét.

Exit mobile version