Megszólalt a titkosszolgálat: ismét meg akarták ölni Trumpot

F.C. | 2024. Szeptember 16.
A gyanúsítottat elfogták, az elnökjelölt védelmét megerősítették.

Mint arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek el Donald Trump közelében vasárnap Floridában, miközben a republikánus elnökjelölt egy golfpályán tartózkodott. Időközben kiderült: a Trumpot védő titkosszolgálat emberei adtak le lövéseket a golfpálya közelében, ahol a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek. 

A nyomozásban merényletkísérletként kezelik az ügyet.

Mint az MTI írja, a gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el, a szomszédos Martin megye hatóságai fogták el később. A gyanúsított őrizetbe vételekor nyugodtan viselkedett. A meneküléshez használt járműre egy szemtanú hívta fel a figyelmet, az autót később elektronikus rendszám-leolvasóval találták meg.

A merénylő 250-450 méterre volt a politikustól, aki a Trump International Golf Club területén golfozott. A támadáskísérletnél egy AK-47-es fajtájú gépkarabélyt használt. 

A titkosszolgálat képviselője úgy fogalmazott, hogy a volt elnököt érintő “fenyegetettségi szint magas”.

A Donald Trump biztonságáért felelős ügynökök az eljárásrendnek megfelelően biztosították a területet, és így fedezték fel a fegyverest. A hatósági vezető elismerését fejezte ki a titkosszolgálat beavatkozásáért, amivel sikerült megelőzniük a támadást.

A volt elnök védelméért felelős titkosszolgálat és Trump kampánycsapata is azt közölte, hogy a politikus biztonságban van. A republikánus elnökjelöltet a biztonságáért felelős egységek a közeli otthonába, a Mar-a-Lago rezidenciába vitték, amely körül szintén megerősítették a védelmet.

Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen kíséreltek meg merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-nak több lövést is sikerült leadnia. Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést.

Kiemelt fotó: Justin Sullivan/Getty Images

Exit mobile version