Készülj a jóra: csodás idő várható a jövő héten

CS.Á. | 2024. Szeptember 21.
A lelkünknek és az áradásnak is kedvezni fog a következő napok időjárása.

Derült, száraz időre számíthatunk vasárnap hajnalban, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. Hajnalban elsősorban a tavak, folyóvölgyek mentén pára- és ködfoltok képződhetnek. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 6 és 11 fok között várható, azonban a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk, egy-egy helyen gyenge talajmenti fagy sem kizárt.

Tökéletes, kellemes, napsütéses idő vár ránk napfelkelte után egész nap. Mint mondják, felhőtlen, száraz idő várható mérsékelt légmozgással, csupán Sopron környékén élénkülhet meg a délire forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul majd.

Fotó: GettyImages

A hét további részében úgy tűnik, hogy a fiókban hagyhatjuk vastagabb kabátainkat. Kedden már előfordulhat eső, zápor, eleinte a Dunántúlon, a nap második felében a Dunától keletre is. Helyenként zivatar is kialakulhat, de emellett délután 22, 27 fokot mérhetünk, még ha a nyugati csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Szerdán szintén előfordulhat szórványosan eső, azonban délután 19, 25 fok lesz valószínű majd, csütörtökön pedig a csúcsérték 21, 27 fok között alakul, és eső helyett elsősorban napsütésre számíthatunk.

Ezt olvastad már?

Megbillent a Balaton

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version