Gulácsi Péter búcsúzik a válogatottól? – íme a focista válasza

F. B. | 2024. Október 03.
A focista közösségi oldalára írta ki magából gondolatait a felröppent pletykák és híresztelések kapcsán. Mint mondta, a szíve helyett az észre hallgatott.

Gulácsi Péter nincs ott a válogatott keretében! Látjuk még? – merült fel a napokban sokakban a kérdés. Most a focista maga szólalt meg a kialakult helyzetről és az elindult találgatásokról. 

Fotó: Getty Images

Gulácsi egy hosszas, 24 órán át elérhető Instagram-bejegyzésben írta ki magából gondolatait, megpróbálva tisztázni a helyzetet: 

“Az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet. Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.

Az egy éves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérüléseiből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak fizikális és mentális regenerációra. Nem csak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edés lehetőség miatt is. 

10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a 10 év alatt összeadva több, mint egy évet töltött válogatott edzőtáborokban. 

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett. 

A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk. 

Hajrá magyarok!” – írta.

Exit mobile version