Mise közben rúgták ki a templomból, mert református nőt vett feleségül

F.C. | 2024. Október 11.
Kitiltotta a pap a szatmárcsekei férfit.

A szatmárcsekei pap mise közben, a prédikációt félbeszakítva tessékelt ki egy férfit, aki mindent videóra vett és közzétette a közösségi médiában.

“Haga Ferencet kérem, ne jöjjön be! Tessék kimenni!” – szólt rá a pap, hozzáfűzve: “Ha nem fog eltávozni, befejezem a szintmisét. Valaki gondoskodjon róla, hogy vagy ő, vagy én!”

Ferenc közben beült a padba, a pap pedig levonult a szószékről és vissza sem tért addig, amíg el nem hagyták a templomot.

Az RTL Híradó értesülései szerint néhány hónapja levélben értesítették arról Ferencet, hogy határozatlan időre kitiltják a templomból. Azóta most először próbált meg mégis részt venni a misén. A felvételt megosztotta a közösségi oldalán, a videó nagy port kavart.

Ferenc szerint azért haragszik rá a pap, mert református nőt vett feleségül, és előfordult, hogy mások előtt kritizálta a munkáját. A pap viszont azt állítja, azért nem léphet be a templomba a férfi, mert korábban többször is botrányosan viselkedett a misén. A kitiltott férfi tagadja ezt.

A püspöki hivatalnál azt nyilatkozták az RTL Híradónak, hogy  a papnak joga van arra, hogy bármilyen okból kifolyólag kiküldjön valakit a templomból.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version