Hitler kedvenc hegycsúcsát mászta meg, de útközben szörnyet halt a fiatal neonáci

Á.K. | 2024. Október 13.
Több mint hatvan métert zuhant, sziklás talajra érkezett. A 37 éves Andreas Münzhubernek esélye se volt.

A 37 éves Andreas Münzhuber A Harmadik Út nevű neonáci csoportosulás bajorországi tagja egy harminc fős társasággal indult útnak, hogy az Untersberg hegyen túrázzanak. A férfi egy ponton megcsúszott a vizes füvön, az egyensúlyát vesztette és több mint hatvan métert zuhant a mélybe. Az eset még szeptember 29-én történt – írja a New York Post.

Azonnal mentőcsapatot riasztottak a helyszínre, akik ugyan gyorsan kiértek, de tehetetlenek voltak: a férfi sziklás talajra esett, gyakorlatilag a földet érése pillanatában életét vesztette.

A Sasfészekként ismert egykori diktátor-nyaraló mostanában (fotó: Tim Graham/Getty Images)

Az Untersberg hegy több mint 2000 méter magas, és innen nyílt Hitler kedvenc kilátása Németországban. Emiatt építtette a környékre a Sasfészekként ismert hegyi nyaralóját. A hegy Adolf Hitler számos tisztelője számára egyfajta zarándokhellyé vált.

Münhuber halála után több szélsőjobboldali csoportosulás is online gyűjtésbe kezdett. Szeretnének a hegyen emlékkövet állítani, és támogatnák az adományokból az elhunyt férfi feleségét és a gyerekét is. Két különböző gyűjtésből mostanáig nagyjából 7 millió forint jött össze.

Exit mobile version