Férfirevü: a vetkőzés kell, a meztelenkedés nem

nlc | 2016. Szeptember 14.
Míg Amerikában már hosszú évek óta óriási siker a férfivetkőzés műfaja, addig itthon alig pár éve indult be igazán a lánybúcsúkon túlmutató erotikus show, ahol a vetkőzés alap, de csak alsónadrágig. Varga Ferdinánd revütáncossal beszélgettünk.

A férfivetkőzésről elsőre szinte mindenkinek a chippendale műfaja ugrik be, meg egy csokor izmos testű, csokornyakkendős férfi, aki csábító tekintettel, izgató koreográfia kíséretében olvasztja le magáról a textilt. “Valójában azonban ez a műfaj nem létezik, a chippendale egy amerikai sztriptízcsapat neve, az őket követő sztripperek többsége kezdte el chippendale-esnek hívni magát” – meséli Varga Ferdinánd, a Hot Men Dance revücsapat oszlopos tagja.

Európában volt egy erős képzavar ezzel kapcsolatban, mert sokan úgy hitték, hogy a chippendale kötelező eleme a meztelenkedés, holott ez a műfaj nem feltétlenül erről szól.

Amikor 2012-ben megalakult a Hot Men Dance csapata, készítettünk egy közvéleménykutatást, kíváncsiak voltunk arra, hogy pontosan mi az, amire a nézőközönség vágyik. Persze a visszajelzések között szerepelt az izmos test, a kockás has, de arra már egyáltalán nem mutatkozott igény, hogy a táncosok az utolsó ruhadarabot is ledobják magukról, vagyis maga a vetkőzés, az erotikus táncelemek részei a show-nak, de a meztelenkedés már nem.

Bár a férfirevü műfaja, Amerikában született, Európában is összeállt már öt-hat csapat, akik rendre megtöltik a színházakat, klubokat. Közép-Európa legsikeresebb csapata a magyar, aminek élén Pietro Jackson 2015-ös revüvilágbajnok áll.

A férfirevü műfajt Európa-szerte egyre több nő fedezi fel magának, akik egy-egy előadásra úgy indulnak el, mintha színházba mennének: kicsinosítják magukat, sminkelnek és moderáltan élvezik a műsort – a közhiedelemmel ellentétben nem fordulnak ki magukból.

A Hot Men Dance táncosai között vannak képzett táncosok, modellek és testépítők, akik azon túl, hogy intenzív táncoktatást kapnak, az edzőterembe is naponta járnak, hogy anatómiailag tökéletes izmokat növesszenek.

A vékony, szálkás test ellen napi többórás súlyzós edzéssel és speciális étrend-kiegészítőkkel veszik fel a harcot.

Egy-egy show hosszú felkészülést igényel: míg egy szólóműsor egy hónap intenzív edzés és gyakorlás eredménye, addig egy sokszereplős előadás több hónap alatt áll össze.

A férfi revütánc a vetkőzés mellett olyan táncos műfajokat sorakoztat fel, mint az RnB, a hiphop, a break dance, a robot dance vagy épp az electric dance.

Aki szeretne megismerkedni a férfi revü műfajával, annak kapóra jön, hogy idén Magyarország lesz a házigazdája a Férfi Revütánc Világbajnokságnak, ahol a világ legnagyobb táncosai mutatkoznak be.

 

 

Revü és sztriptíz az NLCafén!

Exit mobile version