Kapaszkodjatok! Mutatjuk 2016 legjobb extrém sportfotóit

czv | 2016. Október 03.
A természet óriásai és a törékeny ember: idén ez a két szó jutott eszünkbe, amikor megláttuk a 2016-os Red Bull Illume fotópályázat győzteseit. Ezúttal is vakmerő és nagyon profi képeket hoztunk.

Szeptember 28-án Chicagóban hirdették ki a 2016-os Red Bull Illume sportfotózás nyerteseit. 34 624 pályázó közül az alábbi 11 fotót tüntette ki az 53 tagú zsűri.

Közeli

 Az orosz Gyenyisz Klero fotós Rusztam Gelmanov hegymászó krétaporos kezeit örökítette meg a franciaországi Fontainebleu-ben.

Energia

 Luke Shadbolt Rio de Janeiróban csípte el Renan Faccini szörföst és a fölé magasodó gigászi hullámot.

Hangsúly

 Az új-zélandi Dean Treml fotójának főszereplője Jonathan Paredes sziklaugró, aki 28 méter magasból, a koppenhágai Operaház tetejéről ugrik a mélybe.

Életmód

 A kanadai Jody MacDonald testvérét, Ken MacDonaldot kísérte el arra vonatútra, ami a Szaharán keresztül vezetett.

Remekmű

A német Lorenz Holder a BMX-es Senad Grosicot csípte el a németországi Gablenzben. A zsűri ezt a képet választotta a Red Bull Illume abszolút győztesének.

Kreativitás

Az olasz Ale Di Lullo mókából lőtte azt a képet, amin Aaron Chas ugrat át mountain bike-jával egy taxi szélvédője előtt New Yorkban.

Játszótér

A német Lorenz Holder és a BMX-es Senad Grosic egy másik színtéren: egy rozsdás kilátóban a németországi Senftenbergben.

Szekvencia

 A cseh Daniel Vojtêch fotós Miroslav Krejci, Jan Rudzinskyi, Stanislav Cejka és Jan Tvrdic Red Bull-pilótákat örökítette meg a csehországi Jaromêř-ben.

Szellem

Az új-zélandi Dean Treml a kajakos Josh Neilsont mutatja, ahogy társai – Barnaby Prees, Sam Sutton, Tim Pickering, Ben Brown, Jamie Sutton és Jaren Seiler – egy balesete után segítik őt. A helyszín: Matze’s Drop, Storulfossen, Norvégia.

Szárnyak

A dél-afrikai Micky Wiswedel a hegymászó Jamie Smitht fotózta le esés közben, miközben a sportoló egy új útvonal előmászásával próbálkozott a fokvárosi Tape-hegyen. 

Mobil

Mobil kategóriában a norvég Vegard Aasen lett a nyertes, aki hegymászós fekete-fehér képét Japánban, Hakubában készítette.

Forrás: redbullillume.com

Még több extrém sportfotó az NLCafén!

Exit mobile version