Varázspálca helyett pemzli, avagy örökbe fogadtunk egy iskolai mosdót

Fotózta: Leéb Ádám | 2016. November 10.
Kis csodák kellenek ahhoz, hogy elhiggyük, van értelme csinálni. A Domestos mosdófelújító kampánya pontosan ilyen volt. Szerkesztőségként csak azt kívánhatjuk, hogy legyen még több...

 A gamási általános iskola története hamar körbejárt a szerkesztőségben, adott egy zsákfalu Somogy-megyében, benne egy pici iskola, ahol az igazgató és a tanári kar minden egyes nap azért küzd, hogy az odajáró néhány diák elhiggye, vannak csodák, van értelme tanulni. De hogyan lehet megmutatni, hogy a világ szép is lehet, ha a mosdó nagyjából használhatatlan, és a gyerekek inkább be sem mennek.

Amikor az NLCafé a Domestos mosdófelújító kampányának médiatámogatója lett, még nem gondoltuk, hogy a szerkesztőség sokkal “közelebbi” viszonyba fog kerülni az iskola mosdójával, mint egy képriport.

A kampány során bemutattuk a döntőbe került 10 iskolát, mindegyik településen jártunk, kicsit mindenhol megszakadt a szívünk, és egy idő után nem volt kérdés: mi is örökbe fogadunk egy mosdót. Az pénzadományon túl vállaltuk, hogy személyesen is segítünk, ha tudunk. Az azonban hamar kiderült, hogy egy csapat újságíró és menedzser kezébe adni a hidegburkolást és a vízvezeték-szerelést nemcsak értelmetlen vállalkozás lenne, de veszélyes is. Úgyhogy marad a festés, egy augusztusi napon az NLCafé szerkesztősége és a Centrál Médiacsoport néhány lelkes önkéntese leutazott Gamásra, és festettünk, ameddig csak bírtunk…  Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version