A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Aki látott már hópelyhet makróobjektívvel fotózva, tudja milyen gyönyörű és sokféle lehet a kristályszerkezete. Hogy hogyan lehet ezt igazán kihasználni? Az egyik közösségi oldalon bukkantunk rá Erdélyi Ferenc csodás képeire, ami fagyott szappanbuborékokat ábrázol sokszorosára nagyítva.
Annyira látványos, hogy mi is kedvet kaptunk a kísérletezéshez. Találtunk is egy receptet a tökéletes szappanos oldathoz:
3 pohár víz
1 pohár folyékony mosogatószer
1/2 pohár kukoricaszirup
A kukoricaszirup stabilizálja a gömb szerkezetét, így nem pukkan szét olyan hamar. Érdemes magasra fújni, hogy legyen ideje megfagyni, mire leérkezik. –12 fok alatti hőmérséklet szükséges hozzá.
A képeket a szerző előzetes engedélyével mutattuk be!