Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

nlc | 2017. Január 10.
Aki látott már hópelyhet makróobjektívvel fotózva, tudja milyen gyönyörű és sokféle lehet a kristályszerkezete. Hogy hogyan lehet ezt igazán kihasználni? Az egyik közösségi oldalon bukkantunk rá Erdélyi Ferenc csodás képeire, ami fagyott szappanbuborékokat ábrázol sokszorosára nagyítva.

Annyira látványos, hogy mi is kedvet kaptunk a kísérletezéshez. Találtunk is egy receptet a tökéletes szappanos oldathoz:

A kukoricaszirup stabilizálja a gömb szerkezetét, így nem pukkan szét olyan hamar. Érdemes magasra fújni, hogy legyen ideje megfagyni, mire leérkezik. –12 fok alatti hőmérséklet szükséges hozzá.

 

 

 

 

 

 


A képeket a szerző előzetes engedélyével mutattuk be!

További fotókért látogass el Erdélyi Ferenc fotós Facebook-oldalára!

Exit mobile version