Egy hely, ahol átok nőnek lenni

czv | 2017. Április 07.
A Zika-vírus óta a dél-amerikai Salvadorban minden nőnek azt tanácsolták, hogy legalább két évig ne essen teherbe. Hiába azonban a jó tanács, ha nőként egy olyan országba születsz, ahol a nemi erőszak mindennapos, az abortuszért pedig börtön jár.

A dél-amerikai Salvador a világ egyik olyan országa, ahol pokoli körülmények között élnek a nők: az országban mindennapos a szexuális erőszak. A szakértők epidémiaként emlegetik a nők szexuális kizsákmányolását, ami szükségszerűen nem kívánt terhességekhez vezet. Azonban az ország törvényei azok, amik igazán ellehetetlenítik a nőket: az abortuszt tiltják (6 hónaptól 7 évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után), de még a vetélést is büntetik. Jelenleg mintegy 30 nő ül börtönben azért, mert gyermekét holtan hozta világra; a vád: csecsemőgyilkosság. Ők akár 50 évet is kaphatnak. A közkórházakban dolgozó orvosokat és nővéreket arra kötelezik a hatóságok, hogy ellenőrizzék a nőket, és ha gyanút fognak, jelentsék. Ezeket a lehetetlen állapotokat fejelte meg a Zika-vírus, aminek következtében nők ezrei rettegnek: nemcsak a baba egészségi állapota miatt, de egy esetleges vetélés miatt is. Nadia Shira Cohen fotós, a  LensCulture Exposure Awards 2017 felfedezettje, ezeket az állapotokat mutatja be. 

Abigail Sanches (24) 6 hónapos terhes, a 9. hétben kapta meg a Zika-vírust. 

 

Flor Arely Sanchez Paz szabadulása után: 9 hónapig tartották előzetesben azzal a váddal, hogy koraszülött babáját “megölte”. Miközben ő hónapokon keresztül a tárgyalására várt, munkáját elveszítette, és idős édesanyja nevelte 5 gyermekét. 50 évet kaphatott volna, de a bíró felmentette. 

Idalia Alverado Sanchez és férje, Alex harmadik gyermeküket várják. A nő 13 évesen szülte meg első gyermekét. 
 Norma Guttierez (25) 2 hónapos, a Zika-vírus következtében kisfejűséggel született gyermekét ápolja. 

Két bába egy 24 éves, 18 hetes terhes nőt vizsgál. 

Terhes nők rovarriasztóért állnak sorba, amit a kanadia állam biztosít számukra. 

Brenda Molina (34) ikreket hozott világra.

 

A bíróság felmentette Maria Teresa Riverát 40 éves börtönbüntetése alól, amiből 4 évet már letöltött. Koraszülött babája meggyilkolása miatt ítélték el. Kezében 5 éves fia fényképét tartja, akit beteg édesanyja nevel. 

 

Nemrég egy 17 éves fiú halt meg ezen a csendes utcán. Salvadorban történik a legtöbb gyilkosság, amit nem háborús körülményke között követnek el.  

A többi képért kattints a Lens Culture oldalára

via Lens Culture

 

Exit mobile version