Hard Dog Race: a legkeményebb kutyák és gazdik futóversenye

nlc | 2017. Június 12.
Hat kilométer, tizenhat akadály, több száz két- és négylábú versenyző: az idei Hard Dog Race akadálypályás futóversenyen rengeteg elszánt gazdi és lelkes kutyus mutatta meg, mire képesek együtt. Terepfutás, sárban kúszás, csetlés-botlás és euforikus boldogság: a verseny legjobb pillanatait hoztuk el.

Piliscséven, a Motocross pályán építették meg azt a 6 kilométeres akadálypályát, ahol a párok  kutyusok és gazdik  együtt futhattak neki a 16 akadálynak. 

A részvétel nem igényel különleges felkészültséget, de határozottan előnyt jelent, ha az ember bírja a futást, az emelkedőt, a vizet, a sarat; és plusz előny, ha kutyája is hallgat rá. 

A rutinos versenyzők tudják, kutyával együtt futni nem könnyű feladat, annak alapjait a legtöbben kutyaiskolában sajátítják el. Fontos, hogy négylábú társunk megtanulja, hogy ne húzzon oldalra, ne fusson elénk, ne akarjon játszani vagy éppen pisilni, de tudja, mit jelent kúszni és ugrani. 

 

 

A versenyen 12 hónapnál idősebb, nem tüzelő, chippel ellátott kutyusok indulhatnak, akik gazdája betöltötte a 14. életévét. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hard Dog Race a felelős kutyatartás elkötelezett híve, ezért a verseny egyben örökbefogadó nap is.

 

 

 

Exit mobile version