Betöltés…

Dohányipari kitekintés – a dohány térhódítása a füstmentes korszak beköszöntéig

Hogy terjedt el Európában a dohány? Mikor jelent meg az első doboz cigaretta? Mit képvisel a dohányiparban az új generációs korszak? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ!

Tovább

Füstmentes technológiák – melyik hogyan működik?

Ma már a legtöbb egészségügyi szakértő egyetért abban, hogy a cigarettázó ember szervezetére nem a nikotin jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az égés során keletkező toxikus és rákkeltő anyagok. Ahogy megjelentek az első elektromos cigaretták, nyilvánvalóvá vált: az egyébként függőséget okozó nikotinhoz immár nemcsak a káros égéstermékekkel együtt lehet hozzájutni.

Tovább

Mit tesz a dohányzás a szervezetünkkel?

Ma már mindenki tudja, hogy a dohányzás káros, és számos betegség kialakulásáért felelős. Bár a dohányzók száma csökken, az előrejelzések szerint 2025-ben világszerte így is több mint egymilliárd ember fog dohányozni. Számukra hozhatnak némi változást a legújabb innovációk.

Tovább

E-cigarettával a dohányzás ellen Új-Zélandon

Új-Zélandon az Egészségügyi Minisztérium úgy döntött, hogy állami eszközökkel támogatja a dohányosok átszokását a cigarettánál kevésbé káros alternatívákra, elsősorban az e-cigarettákra. A minisztérium így kívánja elérni, hogy az ország, ahol ma több százezer ember dohányzik naponta, 2025-re teljesen füstmentes legyen.

Tovább