Csokoládés croissant

nlc | 2001. Március 13.
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 12 dkg étcsokoládé
- 30 dkg mirelit leveles tészta
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tejszín
- sütõpapír
- nejlonzacskó
- a nyújtáshoz liszt

A táblacsokoládéból 4 csíkot (kb. 8 dkg) apró darabokra vágunk. 1 csík csokoládéból forgácsokat faragunk. A leveles tésztát hagyjuk felengedni, és lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 8 cikkre osztjuk. A csokoládédarabokat a cikkek szélesebb felére halmozzuk, majd a tésztadarabokat egyenként feltekerjük. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és megkenjük vele a croissant-okat. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 percig sütjük. A sütési idő vége felé esetleg letakarjuk. Vízfürdőben a maradék (kb. 2 dkg) csokoládét megolvasztjuk, és nejlonzacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a kihűlt croissant-okra csíkokat rajzolunk. Végül csokoládéforgácsokkal megszórjuk.

Elkészítési idő kb. 40 perc, darabonként kb. 880 joule-t (210 kalóriát) tartalmaz.

Exit mobile version