Számadó juhászné levese

nlc | 2001. Április 02.

Hozzávalók

A leveshez:

– 1 kg marhacsont

– 40 dkg leveszöldség

– 40 dkg marhahús

– 1/2 kg tyúkhús

– 15 dkg csirkemáj

– 10 dkg zeller

– 10 dkg karalábé

– 1 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna.

A gombagaluskához:

– 30 dkg gomba

– 3 dkg vöröshagyma

– 1 csomó petrezselyemzöld

– 1 zsömle

– 1 tojás

– 15 dkg liszt

– zsír.

Elkészítés

A csontból és a leveszöldség feléből csontlevest főzünk. A marhahúst, tyúkhúst ebben tesszük fel főni.

Ha felforrt, leszedjük a habját, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük és mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a húsok megpuhulnak. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a májakat is. A galuskához a hagymát kevés zsíron megpirítjuk, hozzátesszük az apróra vagdalt gombát, a petrezselyem zöldjét, és fűszerezzük. A beáztatott és jól kicsavart zsemlével, tojással a megpirított gombát elkeverjük, meghintjük liszttel, és az egészet jól elkeverjük.

Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát tehetünk bele. Vizes kézzel galuskákat formálunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük.

Tálalás

A tálalást úgy végezzük, hogy mindenkinek minden húsféleségből jusson, a kockákra vágott zöldséget és a galuskát is arányosan elosztjuk. Ha az ajánlatban szereplő levest megfőzzük, második fogásként elegendő palacsintát vagy túrógombócot tálalni.

Exit mobile version