Körömpörkölt

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 1500 g sertésköröm (lehetőleg első)
  • 200 g vöröshagyma
  • 150 g zsír
  • 200 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 12 g fűszerpaprika
  • só, köménymag, fokhagyma

    Elkészítés

    A körmöt megtisztítjuk, ha szükséges, a gáz lángja felett leperzseljük a rajta levő szőröket, megmossuk, és éles késsel hosszában kettévágjuk. (A darabolást a hentessel is elvégeztethetjük.) Elkészítjük a pörköltalapot, és amikor zsírjára visszapirítottuk, hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, ízesítjük, és fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a leve kevés, vízzel pótoljuk. Ezt az ételt célszerű kuktában készíteni, mert ezzel időt takarítunk meg.

    Sertéspörkölt, sertéspaprikás

    Készítése és anyaghányada megegyezik a pörkölt-, illetve paprikás csirkéével, azzal az eltéréssel, hogy értelemszerűen csirke helyett sertéslapockát vagy -combot használunk.

  • Exit mobile version