Rántott csirke

jancsi bá | 2001. Május 14.

Hozzávalók

  • 1000 g csirke vagy 8 db csirkecomb
  • 2 db tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 80 g liszt
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • Elkészítés

    A megtisztított csirkét nyolcadoljuk (a combokat az ízületnél bevágjuk, hogy könnyebben átsüljön), megmossuk, ruhával leszárítjuk. Sózzuk, máját, zúzáját a szárnya közé tesszük (háromszög alakot formázva). Ezután a húsokat vagy a combokat bundázzuk: lisztbe, felvert egész tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban lassan, szép világosra sütjük. A sütési idő kb. húsz perc.

    A zöldpetrezselymet megmossuk, megszárítjuk konyharuhán, majd szűrőbe tesszük és forró olajba mártjuk pár másodpercre, és a feltálalt csirkére szórjuk. Forrón szervírozzuk, zsírban sült hasábburgonyát adunk mellé. Tavasszal és nyáron bármilyen friss saláta illik hozzá.

  • Exit mobile version