Amurpaprikás bográcsban

jancsi bá | 2001. Június 04.

Hozzávalók

  • 1200 g amur
  • 300 g zöldpaprika
  • 20 g só
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 300 g vöröshagyma
  • 300 g paradicsom
  • 20 g fűszerpaprika

    Elkészítés

    A megtisztított fejet a bogrács aljára helyezzük, majd egy sor karikára vágott vöröshagymát és halat teszünk rá. Rétegezés közben megsózzuk és fűszerpaprikával megszórjuk, majd a végén annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje az anyagokat. Tetejére – ízlés szerint- kevés cseresznyepaprikát is morzsolhatunk. Parázs fölött, lassú forralással körülbelül egy óráig főzzük. (Főzés közben ne kevergessük, csak a bográcsot mozgassuk.)

  • Exit mobile version