Amurszeletek firenzei módra

jancsi bá | 2001. Június 04.

Hozzávalók

  • 1200 g amur
  • 200 g trappista sajt
  • 400 g parajlevél
  • 200 g vaj
  • 20 g só
  • 5 g őrölt bors
  • 5 ml fokhagymaolaj
  • 4 db tojás

    Elkészítés

    A megtisztított, filézett, beirdalt, felszeletelt halat megsózzuk. Közben a friss parajlevelet sós vízben leforrázzuk és leszűrjük. Az előkészített halszeleteket vajban megsütjük, kivajazott tűzálló tálba tesszük. A parajleveleket egyenletesen elosztjuk a szeleteken, megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, pár csepp fokhagymaolajat locsolunk a tetejére. Körülrakjuk a főtt tojás szeleteivel, és reszelt sajttal megszórjuk. Vajdarabkákat csipkedünk rá, majd sütőben aranysárgára pirítjuk.

  • Exit mobile version