Rakott csuka

jancsi bá | 2001. Június 04.

Hozzávalók

  • 700 g csuka
  • 100 g füstölt szalonna
  • 100 g zöldpaprika
  • 500 g burgonya
  • 80 g vöröshagyma
  • 20 g sertészsír
  • 2 dl tejföl
  • Elkészítése

    A csukaszeleteket beirdaljuk, sózzuk és füstölt szalonna csíkokkal megtűzdeljük, majd a felhevített zsírban minden oldalát elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk és 5 mm vastag karikára vágjuk. Tűzálló edényt vagy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a karikára vágott burgonya felét, sózzuk, rátesszük a megtisztított és szintén karikára vágott vöröshagymát, az elősütött halszeleteket, majd erre a szeletelt zöldpaprikát, a burgonya másik felét és tejföllel meglocsolva előmelegített sütőben megsütjük. Tálaláskor tetejét díszíthetjük tejföllel, paprikaszínnel.

  • Exit mobile version