Fácánleves

jancsi bá | 2001. Június 25.
Talán kicsit bonyolultnak hangzik, de még egy ilyen étel elkészítésétõl sem kell megijedned. És családodat mi mással kápráztathatnád el jobban?





Hozzávalók


  • 1500 g fácán
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 80 g zellergumó
  • 50 g vöröshagyma
  • 100 g kelkáposzta
  • 50 g gomba
  • 100 g kelvirág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 120 g levestészta
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • egész bors, só, ízlés szerint gyömbér, borókabogyó


    Elkészítése


    Az előkészítés során leírt módon a fácánt előkészítjük, megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát csak jól megmossuk, a héját rajta hagyjuk. A fácánt hideg vízben feltesszük főni úgy, hogy a víz 4-5 ujjnyira ellepje. Megsózzuk, lassan felforraljuk, majd a folyadék felszínén összegyűlt habot gondosan leszedjük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a vöröshagymát, fokhagymát, egész borsot és lassan egyenletesen főzzük. Közben forrásban lévő sós vízben főzzük ki a levestésztát, és vágjuk finomra a petrezselyemzöldet. A kész levest a tűzről levesszük, “pihentetjük”, kiszedjük a zöldségféléket, kiemeljük a fácánt, majd feldaraboljuk, a zöldséget kis hasábokra vágjuk. A levest merőkanállal merve, levesszűrőn átszűrjük. A feldarabolt fácánt levesestálba helyezzük, rátesszük a felszeletelt zöldségeket és a tésztát. Rámerjük a forró levest és meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • Exit mobile version