Velemi vaddisznópörkölt

jancsi bá | 2001. Június 25.
A vaddisznóhús elkészítése sem ördöngösség, és Velembe sem kell utaznod ahhoz, hogy egy ízletes velemi vaddisznópörkölt gõzölögjön a vasárnapi asztalon.

Hozzávalók

  • 800 g vaddisznólapocka
  • 100 g zsír vagy étolaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 80 g zöldpaprika
  • 40 g paradicsom
  • 20 g fokhagyma
  • 10 g fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • só, köménymag

    Elkészítése

    A vaddisznólapockát megmossuk, 3×3 cm-es kockákra vágjuk, és leforrázzuk, majd ismét megmossuk, leszárítjuk és félretesszük. A vöröshagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A felhevített zsírban a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Amikor zsírjára lepirult, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Időnként kevés vörösbort vagy vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pörköltet készre pároljuk. Köretként adhatunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy sós vízben főtt burgonyát.

  • Exit mobile version