Pusztapörkölt

jancsi bá | 2001. Július 14.

Hozzávalók

  • 600 g marha lábszár
  • 100 g sertés zsír
  • 150 g vöröshagyma
  • 600 g burgonya
  • 100 g paprika
  • 100 g paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerpaprika, őrölt köménymag

    Elkészítése

    A megmosott húst 1,5 x 1,5 cm-es kockára, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A felolvasztott zsírban a vöröshagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot, a fűszerpaprikát, elkeverjük és kevés vízzel vagy csontlével felengedjük, és a tűzre visszahelyezve ismét zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, a szeletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és készre pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot pótoljuk, utána ízesítjük. Tálaláskor a tetejére karikára vágott zöldpaprikát teszünk. A pusztapörköltet készíthetjük bográcsban is, azonban ebben az esetben figyeljünk arra, ha a burgonyát hozzáadjuk, ne kevergessük, csak rázogassuk a bográcsot, hogy le ne égjen. Friss salátát és apróra vágott erős paprikát adhatunk hozzá. Ha csípősen szeretjük az ételeket, az erős paprikát bele is főzhetjük.

  • Exit mobile version