Szegedi rostélyos

jancsi bá | 2001. Július 14.

Hozzávalók

megegyezik a serpenyős rostélyossal, az alábbi kiegészítéssel és nyersanyagokkal

  • csak 600 g burgonya
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 50 g zeller
  • 100 g csipetke

    Elkészítése

    A húst a serpenyős rostélyoshoz hasonlóan majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük és kifőzzük a csipetkét és a zöldségféléket megtisztítjuk, egyenletes kockákra vágjuk.

    A majdnem puha szeleteket kivesszük a párolóléből, az előkészített zöldségféléket a párolólében elkeverve – ha szükséges, kevés folyadékot adva hozzá – a zöldségre ráhelyezzük a szeleteket és együtt készre pároljuk.

    Tálaláskor az előmelegített tálra helyezzük a szeleteket, rámerjük a zöldséges burgonyát és a tetejére szórjuk a melegen tartott csipetkét.

  • Exit mobile version